Artikelen in deze editie

Een vaste waarde in het dagelijks leven

Lokaal nieuws is een belangrijk anker

'Een Volkswagen van de zaak en een [kantoortje achter de feestwinkel']Jan Beijer was de eerste vaste redacteur van De Rijnpost

Joke: [‘Ik heb veel][bekende mensen][mogen interviewen']

Veelzijdigheid troef in [eerste jaargangen krant]

Veelzijdigheid troef in [eerste jaargangen krant]

Politie deelt [flinke klappen] uit opLampegiet en [striptease in Rhenen]

Ruim 40 jaar was ik werkzaam als correspondent en later als eindredacteur. Na mijn pensioen bleef er inkt uit mijn pen vloeien. Op de hoogte blijven van wat er lokaal speelt, dat is voor mij de reden om wekelijks een verhaal te schrijven over wat er speelt in onze gemeente.

Ik schrijf inmiddels zes jaar de wekelijkse column Veensteken voor De Rijnpost. Nou ja, eigenlijk voor De Rijnpost én zijn voorganger: de Veenendaalse Krant. Ik ben de vaste columnist op pagina 5.

De Rijnpost bestaat 60 jaar, hoera! Ik kruip regelmatig achter mijn laptop om voor De Rijnpost verhalen te schrijven over alle mooie dingen die er in Veenendaal gebeuren. Mijn wortels liggen hier, Veenendaal is mijn thuis. Ik ben er onderdeel van een groter geheel en dat voelt goed.

[Freelancers] aan het woord

Al meer dan 10 jaar ben ik dag en nacht onderweg om 112-incidenten te verslaan met foto, video en het schrijven van een bijbehorend artikel. Sinds 2020 ook voor de BDU.

Sinds de zomer van 2022 werk ik voor RegiosportVeenendaal.nl. Ik schrijf onder andere over de activiteiten van SKF korfbal, VZC, Triatlon Veenendaal, Verhaar Kickboxen en andere vechtsporten.

Ik schrijf sinds april 2016 voor De Rijnpost. Ik begon met een serie over Veense raadsleden die zouden stoppen in de gemeenteraad. Ik maakte daarna vooral verhalen over Veenendalers en hun interesses, hun werk of hun belevenissen.

Sinds 2005 ben ik onderdeel van de BDU. Sinds dat jaar heb ik voor alle kranten in de regio geschreven en gefotografeerd, waarbij fotografie mijn hoofdtaak is.

'Mooie verhalen, [mooie kranten], mooie mensen'

[Adverteerders] aan het woord

'Altijd blij met het meedenken over acties'

'Je moet in de hoofden van de mensen gaan zitten'

Opticien ziet altijd heil in De Rijnpost

Van knip- en plakwerk naar multimediaal project

'De media-adviseur zat hier weleens te zweten'

'Je moet in de hoofden van de mensen gaan zitten'

'Onderschat de kracht van de lokale krant niet'

'De Rijn stroomt [toch][niet langs Veenendaal?']

[‘Er liggen nog veel kansen voor de lokale journalistiek'Hoogleraar Yael de Haan over de rol en toekomst van de huis-aan-huiskrant

[‘Online zusje' viert jubileum mee]RegiosportVeenendaal.nl werkt samen met De Rijnpost