Afbeelding
Patricia Greven

Evert van de Veen geeft orgelconcert

17 april 2024 om 07:00

LUNTEREN Organist Evert van de Veen geeft op Koningsdag, zaterdag 27 april een orgelconcert op het Reil orgel in de Oude kerk van Lunteren. Op het programma staan bewerkingen over Vaderlandse en Oud Hollandse liederen zoals Gelukkig is het land, De Zilvervloot en Merck toch hoe sterck. Ook speelt Van de Veen zijn eigen variatiereeks over het Oud Hollandse lied 'Wij willen Holland houen'. Van de Veen speelt ook werken van Bute, Bach, Rheinberger en Fletcher. Evert van de Veen opent het concert met een bewerking over Psalm 124 van zijn  oud leermeester John Propitius. Hij besluit het concert met een bewerking over het Wilhelmus met de bede uit Psalm 134 van jan Zwart. Deze laatste twee bewerkingen worden afgesloten met samenzang.

De deuren van de Oude kerk gaan om 19.30 uur open. Het concert begint om 20.00 uur. De entreeprijs bedraagt 8,00 euro. Kinderen tot 15 jaar 5,00 euro. 


Broers van der Westen in Erica Theater

EDE De muzikale broers Dieter en Eric van der Westen spelen akoestische Americana in het Erica Theater Ede op donderdagavond 18 april om 20.00 uur. 

Some of our favorite songs is het nieuwe akoestische duoprogramma van Dieter en Eric van der Westen waarbij ze op eigen wijze hun favoriete Americana, Country en Blues klassiekers spelen met zang, akoestisch gitaar en contrabas. De broers Dieter van der Westen en Eric van der Westen spelen zelf geschreven Americana, Folk en Blues en zijn continue op zoek naar de mooiste liedjes in het Americana en folk idioom. In dit concert brengen ze naast nieuwe eigen liedjes ook een eerbetoon aan artiesten die in het verleden de prachtigste muziek hebben uitgebracht zoals John Prine, Bruce Springsteen en Tom Waits. 

Dieter van der Westen schrijft en produceert al langer Americana en folkmuziek die hij zowel solo als met de vijf koppige Dieter van der Westen Band uitbrengt. Zijn muzikale achtergrond ligt echter ook in de Noord-Afrikaanse muziek, al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt en samenspeelde met o.a. BLØF, Paul de Leeuw, Frank Boeijen en het Metropool orkest. Eric van der Westen is groot geworden in de jazz en lichte muziek, is een van Neerlands bekendste Jazz bassisten en speelde met ondermeer Eric Vloeimans, componist des vaderlands Martin Fondse en met de Turkse popster Sezen Aksu. 

In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een kleine, intieme setting.

(foto: Patricia Greven)