Advendo'57 uiterst effectief

15 april 2024 om 16:11

Advendo’57 zorgde voor een verrassing. Bij nummer drie Hoevelaken werd met 1-2 gewonnen. ,,Ik denk eerlijk gezegd dat een gelijkspel eerlijker was geweest. Wij waren vandaag effectief’’, meende trainer Bastiaan Veldhuizen.

,,Wij hadden de eerste helft moeite met de 4-4-2 van Hoevelaken. We konden geen grip krijgen. Wij wisten ook weinig kansen te creëren.’’ Uit een van die spaarzame kansen scoorde Jochem van Klompenburg de gelijkmaker, nadat de thuisploeg op voorsprong was gekomen. ,,In de tweede helft kozen wij er voor om meer de lange bal te spelen. Het balbezit was vaker voor ons. Hoevelaken mikte op de counter en raakte in de laatste tien minuten paal en lat. Kort voor tijd bracht Jacco van den Brink collega Marien van Roekel in stelling, die de 1-2 aantekende. Complimenten voor het team.''

Fortissimo stuurde Candia’66 met een 4-1 nederlaag huiswaarts. Maar, zeker in de tweede helft, had de zege nog hoger kunnen en misschien moeten uitvallen. ,,Teveel spelers gingen ten onder aan de drang om zelf te scoren”, was Fortissimo-trainer Paul Bremer duidelijk. Dennis Veer zorgde voor de 1-0.  De 1-1 was een wat ongelukkig moment. Marwan Boukatan scoorde ongewild in eigen doel”, aldus de trainer. ,,De 2-1 (Mo Hamdani) viel al binnen een minuut na rust. Een beter moment om Candia’66 alle geloof op een goed resultaat te ontnemen is er bijna niet. Het was weer Youssef Hadi die het doelpunt had voorbereid.” Het waren Dani Tanalepy en Nick Klein Tuente die de 4-1 eindstand op het scorebord brachten. ,,De afstand tot een nacompetitieplek is nu vijf punten ten opzichte van CDW. Wel met een wedstrijd meer gespeeld”, eindigt Paul Bremer.

,,Een moeizame wedstrijd van Otterlo-kant. We waren aan de bal niet goed genoeg om de drie punten bij DEV Doorn te pakken. Er zat dat ook niet meer in dan het 1-1 gelijkspel'', concludeerde Jacco Meurs.

,,In balbezit was het bij ons onrustig. Er was ook veel balverlies. Op die manier kreeg DEV ook de eerste kansen, voordat wij op 0-1 kwamen. Bij een scrimmage uit een corner wist Wesley van den Brink binnen te tikken. Het werd er helaas niet beter van. Opnieuw balverlies zorgde kort voor rust voor de 1-1. Opdracht in de rust was om het aan de bal beter te doen. Hoewel er wel veel strijd was, werd het voetbal niet beter. Pas in de laatste twintig minuten kregen wij wat kansjes, omdat zij vermoeid raakten. Maar ballen van Niels Blotenburg, Paul Speldenbrink en Gilang Szenasi gingen er niet in. Met het punt schieten wij weinig op.''