Afbeelding

NSC pakt strohalm

21 april 2024 om 01:14 Voetbal

NIJKERK Waar NSC kansloos leek in de strijd om handhaving in de eerste klasse, pakte de ploeg zaterdag hun kans. In de slotfase wisten de Nijkerkers met 0-1 te winnen bij WSV in Apeldoorn en daarmee hebben zij nog zicht op de nacompetitie.

De matige reeks resultaten van de afgelopen periode bood weinig hoop voor het restant van de competitie. NSC wist zich in Apeldoorn echter op te richten. Het duel tegen WSV verliep evenwichtig en dat gaf de NSC-ers vertrouwen in een goed afloop. WSV, zelf ook allerminst veilig, bleek een tegenstander die NSC niet achteruit wist te dringen. Na een gelijk opgaande eerste helft, afgesloten met 0-0, was de tweede helft vergelijkbaar.

De ploeg die als eerste zou scoren, was hoogstwaarschijnlijk de winnaar en daarmee bleef het spannend. Het was uiteindelijk Armando van Breda die de Nijkerkers de zo broodnodige driepunten bezorgde met de 0-1. De winst betekent dat NSC nog steeds groot gevaar op degradatie loopt, maar dat ze in ieder geval nog zicht hebben op de nacompetitie. Met nog vier duels te spelen, zullen de blauwgelen nog tenminste één punt goed moeten maken op Woezik. De winst bij WSV zal de ploeg echter vertrouwen geven en dan is er nog genoeg mogelijk.